Ook zonnepark langs A6 moet wachten op stroomaansluiting

FLEVOLAND • Do 30 november 2023 | 12:11 • Donderdag 30 november 2023 | 12:11

Op korte termijn is er geen stroomaansluiting voor het zonnepark dat Rijkswaterstaat wil creëren langs de A6. Dat zegt omgevingsmanager Yvonne van den Dungen van Rijkswaterstaat. Het nieuw aan te leggen zonnepark moet net als iedereen op z'n beurt wachten om stroom te mogen leveren op het volle elektriciteitsnet.

Rijkswaterstaat onderzoekt de mogelijkheden voor een zonnepark over een traject van 30 kilometer tussen Almere Oostvaarders en de Ketelbrug. Daarvoor wordt gekeken naar de middenbermen en de bermen aan de zijkant.

Ook wordt het gedeelte op de IJsselmeerdijk tussen de Klokbekerweg en de Kamperhoekweg onderzocht.

Alternatieve manieren
Dan moet er wel een stroomaansluiting zijn, en die is er op korte termijn niet. Totdat Liander en TenneT een oplossing hebben gevonden, kijkt Rijkswaterstaat naar alternatieve manieren om de stroom die het park oplevert aan te kunnen bieden aan het stroomnet.

Een mogelijke optie is volgens Van Dungen het maken van laadpalen op de plek waar de stroom wordt opgewekt, maar er wordt ook gekeken naar opslag van de stroom.

Informatieavond
De plannen voor het zonnepark zijn nog niet volledig uitgewerkt, maar Rijkswaterstaat hoopt dat er als er gebouwd gaat worden een oplossing is gevonden.

Donderdagavond houdt Rijkswaterstaat samen met Waterschap Zuiderzeeland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een inloopbijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Lelystad over de plannen voor het zonnepark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel