Almeerder (26) aangehouden op verdenking van belastingfraude

ALMERE • Vr 1 december 2023 | 9:55 • Vrijdag 1 december 2023 | 9:55

Een 26-jarige Almeerder is aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) verdenkt de man van het doen van onjuiste aangiftes omzetbelasting.

De boekhouder van de man, een 39-jarige man uit Rijswijk, zou hier aan hebben meegewerkt. Daarom is ook hij verdachte in de zaak.

Doorzoekingen
In Almere en Rijswijk zijn in totaal drie woningen en een bedrijfspand door de FIOD doorzocht. Bij de doorzoekingen is de administratie en contant geld in beslag genomen.

Het onderzoek richt zich op de aangiftes van de omzetbelasting van 2016 tot en met 2021. In deze jaren hield de Almeerder er een gebrekkige administratie op na volgens het onderzoeksteam. Desondanks diende zijn boekhouder de aangiften wel in.

Toen een andere boekouder latere stukken indiende, verschilden deze 'aanzienlijk' met de eerder ingediende aangiften. De FIOD vermoedt dat de Almeerder ook valse stukken verstrekte bij een hypotheekaanvraag.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel