Lelystadse woekerpolis.nl krijgt erkenning: 'Het begin waar ik jaren op gehoopt heb'

LELYSTAD • Vr 1 december 2023 | 17:52 • Vrijdag 1 december 2023 | 17:52

Het heeft zo'n tien jaar geduurd, maar eindelijk is er een oplossing voor gedupeerden van een woekerpolis bij verzekeraar ASR/Aegon. In totaal is er 300 miljoen euro beschikbaar gesteld. Deze week kwamen claimorganisaties tot een akkoord met de verzekeringsmaatschappijen. Een van die organisaties is de Lelystadse vereniging Woekerpolis.nl.

"Dit is absoluut een hele mooie dag," zegt Ab Flipse van de vereniging. "Maar we gaan van de ene run naar de andere. Want nu zoekt Nationale Nederlanden contact met ons voor een gesprek." Eerder heeft ASR, het bedrijf dat eerder dit jaar Aegon overnam, een schikking had getroffen met gedupeerden.

Flipse was zelf ook slachtoffer en deed tien jaar onderzoek naar onterechte en onduidelijke hoge kosten van polissen die aangeboden werden door verzekeraars. "Ik was de enige die ageerde tegen deze polissen. Niemand wilde in de beginjaren ons verhaal horen. Dat waren heftige jaren."

Zeven miljoen woekerpolissen
In totaal gaat het om ongeveer zeven miljoen woekerpolissen die in Nederland verkocht zijn. ASR/Aegon heeft voor gedupeerden in totaal driehonderd miljoen euro beschikbaar gesteld. Vijftig miljoen daarvan is voor klanten die niet aangesloten zijn bij één van de vijf claimorganisaties en voor schrijnende gevallen. Wie nog twijfelt over een claim moet zich snel aanmelden zegt Flipse.

Voor gedupeerden is de schikking goed nieuws. Volgens Flipse moet de compensatie in september betaald zijn door ASR/Aegon. Hij verwacht dat de claimorganisaties het nog druk krijgen met gesprekken voeren met andere verzekeraars zoals Nationale Nederlanden. Met de overeenkomst met ASR/Aegon is hij hoe dan ook blij. "Dit is het begin waar ik jaren op gehoopt heb."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel