Cameratoezicht bij partycentrum na vuurwerkbom en brand

ALMERE • Za 2 december 2023 | 11:49 • Zaterdag 2 december 2023 | 11:49

Er is cameratoezicht ingesteld bij partycentrum Het Witte Huis in Almere Stad. Dat is gebeurd omdat midden november brand uitbrak nadat een week daarvoor een vuurwerkbom ontplofte. Het is de tweede ontploffing in korte tijd bij een evenementencentrum in Almere Stad. Donderdag was er een explosie bij The Vibe.

Het pand van Het Witte Huis was in de nacht van 8 op 9 november doelwit van de vuurwerkbom. Een week later, in de nacht van 14 op 15 november, brak er dus brand uit. Niemand raakte gewond maar de schade aan het pand is groot. Het tweede incident was aanleiding voor burgemeester Van der Loo om cameratoezicht in te stellen.

Zowel de politie als de burgemeester vermoedde dat er nog een derde actie zou komen. Daarom werd het pand op 16 november voor twee weken gesloten. Het gaat mogelijk om een wraakactie. Het onderzoek van de politie loopt nog. Er kan nog geen antwoord worden gegeven op de vraag of er een link is tussen de twee incidenten.

Pand ging met spoed dicht
Het pand werd twee weken geleden met spoed gesloten. In de avond stonden nog bruiloften gepland. Die zijn door de politie afgeblazen. Een medewerker van Het Witte Huis liet weten dat de gebeurtenissen weinig voorstelden. Er was schade ontstaan door 'wat baldadigheid'. Meer wilde hij niet kwijt over de incidenten.

Over de sluiting volgde een kort geding, maar de voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de burgemeester het pand op goede gronden heeft gesloten. Het pand is sinds vrijdag weer vrijgegeven, het cameratoezicht blijft bestaan tot donderdag 14 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel