Buurtbewoners met weinig geld kunnen naar de kapper bij buurthuis

LELYSTAD • Za 2 december 2023 | 14:45 • Zaterdag 2 december 2023 | 14:45

Bij het buurthuis in de Jol is door het Leger des Heils ruimte gemaakt voor een sociale kapperszaak. Kappers kunnen daar nu een stoel huren tegen een lage prijs om klanten die het niet breed hebben te ontvangen en tegen een lagere prijs te knippen. Initiatiefnemer André van der Galiën vertelt erover in het Weekendcafé van Omroep Flevoland en Radio Lelystad.

Het is volgens Van der Galiën belangrijk dat mensen naar de kapper kunnen. "Je zult maar netjes naar een sollicitatiegesprek willen, maar niet durven. Uiterlijk is belangrijk, we worden daarop bekeken en beoordeeld." Op deze manier kunnen mensen volgens hem weer een keer wat lekkerder in hun vel zitten. "Ook kun je bij de kapsalon lekker even een gesprek voeren", vervolgt hij.

Het is bij de zaak ook mogelijk om gratis een knipbeurt te krijgen. De klanten met net wat meer budget wordt dan gevraagd om extra te betalen om te compenseren. Dit is dan eigenlijk een soort donatie, zodat de kapper wel wordt betaald.

Goedkope knipbeurt
Van der Galiën vertelt dat er naast het buurtcentrum al vijf jaar een slecht lopende kapperszaak stond. Toen hij in de wijk ging polsen hoe dit kwam, kreeg hij te horen dat de zaak te duur was. Het Leger des Heils heeft de zaak vervolgens overgenomen en opnieuw ingericht, zodat zelfstandigen een stoel kunnen huren.

Zelfstandige kappers huren bij deze nieuwe zaak de eerste maanden gratis een stoel, zodat ze een klantenkring kunnen opbouwen. Daarna is het wel de bedoeling dat ze betalen, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs vergeleken met andere plekken. Daartegenover staat wel dat de kappers ongeveer dezelfde prijs hanteren, als de goedkopere kappers in de het centrum van Lelystad.

Het Weekendcafé is de gezamenlijke live-uitzending op zaterdag van Omroep Flevoland en de lokale omroepen in de provincie. De uitzendingen zijn zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur live bij te wonen voor publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel