Ondernemers zitten met handen in het haar door hondenpoep

ZEEWOLDE • Za 2 december 2023 | 16:21 • Zaterdag 2 december 2023 | 16:21

Ondernemers in de Raadhuisstraat in Zeewolde zijn het meer dan beu. Al weken ligt de winkelstraat vol met hondenpoep, die het winkelend publiek soms nietsvermoedend onder de schoen mee de winkel in neemt. "Als er iets goor is, is dat het wel."

Wie de Raadhuisstraat binnenloopt, moet goed opletten. Op verschillende plekken liggen verse drollen en goed uitgesmeerde plakkaten hondenpoep. Ondernemers maakten melding van de overlast bij de gemeente, maar de problematiek houdt aan.

Daarop plaatsten de ondernemers afgelopen woensdag een bordje om een boom: 'Hier uw hond niet uitlaten!' Maar dat werd niet gewaardeerd. In de nacht van donderdag op vrijdag werd het bordje vernield.

'Schandalig goor'
Een van de ondernemers die er last van heeft, is René Tuinte. Een bezoeker liep zijn fotozaak binnen met poep onder de schoen. "Als er iets goor is, is dat het wel. Je moet de deur dichtdoen om dan het tapijt te schrobben. Het is schandalig goor."

De ondernemers denken te weten wie de grootste overlastgever is. "Ik heb hem niet op heterdaad kunnen betrappen maar ik heb wel een kleine confrontatie met hem gehad", vertelt Tuinte. "Het is ook nog een agressief figuur. Dus we hebben wel aangifte gedaan bij de politie en bij de boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren, red.). Ze weten van de situatie en ze kennen de persoon ook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel