Omrijden vanuit Almere in verband met werkzaamheden A6

ALMERE • Wo 6 december 2023 | 10:15 • Woensdag 6 december 2023 | 10:15

Automobilisten die vanaf de Poortdreef, Hogering, Havendreef, Noorderdreef en Steigerdreef in Almere over de A6 richting Lelystad willen rijden moeten in de avond en nacht van woensdag op donderdag rekening houden met extra kilometers. In het ergste geval moeten ze een kleine 20 kilometer omrijden.

Rijkswaterstaat laat werkzaamheden uitvoeren aan het Gladheid Meld Systeem van de snelweg en sluit daarom de parallelbaan van de A6 tussen afslag Almere Haven tot aan Almere Stad af.

Meldsysteem
Het meldsysteem van Rijkswaterstaat bestaat uit circa 350 meetstations langs snelwegen en provinciale wegen. Die stations verzamelen data met sensoren in het wegdek en langs de weg. Die controleren onder meer of de weg glad is door de weersomstandigheden.

Omweg
Automobilisten die naar Lelystad willen, moeten eerst naar afslag Muiderberg richting Amsterdam rijden om daar de hoofdrijbaan op te kunnen. De toeritten van de dreven worden afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Automobilisten die in Almere Haven moeten zijn wordt geadviseerd om via de hoofdrijbaan door te rijden tot aan afslag Almere Stad om dan terug te rijden naar de afslag Almere Haven.

De werkzaamheden zijn vanaf 22:00 uur 's avonds tot 05:00 uur 's ochtends.

Route vanuit Almere Haven naar Lelystad

Hoofd vs. parallelrijbaan
De A6 bij Almere is opgesplitst in twee aparte gedeeltes. De hoofdrijbaan is bedoeld voor doorgaand verkeer en heeft geen last van in- en uitvoegend verkeer. De parallelrijbaan is het gedeelte van de A6 waarop de op- en afritten uitkomen. Dit zijn de buitenste rijbanen van de weg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel