Vervuilende vrachtwagens geweerd in Stadshart Almere, gemeente voert milieuzone in

ALMERE • Wo 6 december 2023 | 14:15 • Woensdag 6 december 2023 | 14:15

Vrachtwagens en bestelbussen die schadelijke stoffen uitstoten, zijn per 1 januari 2028 niet meer welkom in drie winkelcentra in Almere. De gemeente stelt een nul-emissiezone in voor vrachtvervoer. Dat betekent dat alleen vrachtwagens in het centrum van Almere Stad en de winkelcentra in Almere Buiten en Haven mogen komen die niks uitstoten.

De gemeente Almere laat weten dat het gaat om allerlei soorten vervoer. Van vrachtwagens voor kledingzaken en bestelbussen met eten voor restaurants tot koeriersdiensten en afvalophalers. In januari wil de gemeente inloopavonden organiseren voor de ondernemers in de drie gebieden.

De gemeente ziet een milieuzone als een middel om winkelcentra gezonder en prettiger te maken. Naast Almere stellen nog zo'n dertig andere steden een dergelijke zone in voor logistiek. De milieuzone gaat niet gelden voor personenauto's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel