Flevolands schrijftalent maakt indruk op jury en wint IVIO-Andries Greinerprijs

LELYSTAD • Wo 6 december 2023 | 22:37 • Woensdag 6 december 2023 | 22:37

De 17-jarige Laetitia Speur uit Almere heeft de IVIO-Andries Greiner Prijs 2023 gewonnen. De tweejaarlijkse prijs voor jong Flevolands schrijftalent werd woensdagavond uitgereikt in Lelystad.

Naast een oorkonde ontving Laetitia ook een cheque van 1.250 euro, waar ze heel blij mee is. Ze had niet verwacht dat ze zou winnen, omdat ze niet zoveel schrijft. Het winnende verhaal van Laetitia is haar eerste verhaal dat ze ook voor andere mensen heeft geschreven.

Laetitia schrijft omdat het haar vrijheid geeft om zichzelf te uiten: "Je gevoelens onder woorden kunnen brengen op een andere manier."

Juryvoorzitter onder de indruk
Het ingezonden verhaal 'Op weg naar het eindpunt' maakte op juryvoorzitter en oud-gedeputeerde Andries Greiner veel indruk.

Hij vond vooral knap hoe Laetitia een plotselinge wending in het verhaal brengt. "Dat is heel knap, want ze zet je helemaal op het verkeerde been." Laetitia is een talent volgens Greiner dat nog vaker teruggezien gaat worden.

Van kinds af aan
Saskia Speur, de moeder van Laetitia, merkte al vroeg dat haar dochter veel met taal doet. "Van kinds af aan is ze al bezig met af en toe iets schrijven. Dan liet ze me dat lezen en dat vond ik altijd al heel leuk. En ze leest ook veel boeken net als ik."

Laetitia Speur won de IVIO-Andries Greiner Prijs 2023 in de categorie t/m 18 jaar. In de leeftijdscategorie boven de 18 is ook een winnaar gekozen door de jury: Anouschka Jorritsma, ook uit Almere. In totaal waren er veertig inzendingen.

De IVIO-Andries Greiner Prijs bestaat sinds 2003.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel