Op megaschool in Emmeloord moet volgens CDA ook speciaal onderwijs komen

EMMELOORD • Ma 11 december 2023 | 10:55 • Maandag 11 december 2023 | 10:55

Op de nieuw te bouwen scholencampus in Emmeloord moet de gemeente ook meteen een school voor voorgezet speciaal onderwijs neerzetten. Dat wil het CDA Noordoostpolder. Nu is zo'n school nog niet in de plannen opgenomen.

De minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft opgedragen dat in 2035 inclusief onderwijs overal geregeld moet zijn. "Dus dat betekent dat speciaal onderwijs geïntegreerd wordt in regulier onderwijs", zegt commissielid Lub Post van het CDA. "De schoolbesturen zeggen: Het is een unieke kans nu, als je de campus gaat bouwen, om dat meteen te regelen."

De campus moet verrijzen op de plek van het Emelwerda College. Daar worden dan ook het huidige Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius mavo gehuisvest. Om daar ook speciaal onderwijs aan toe te voegen, dient het CDA maandagavond een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Campus mogelijk al te krap
De wens voor een nieuwe campus bestaat al sinds eind november 2022. Twee weken geleden werd ook gesproken over het voortgezet speciaal onderwijs en de campus. Het college van burgemeester en wethouders zei toen dat het financieel niet haalbaar is om de twee scholen voor het voortgezet onderwijs onderdak te geven in de nieuwe campus. Het gaat om het Casteleijn College en de Zonnebloemschool.

Ook werd toen bekend dat er een half jaar extra nodig is om naar de plannen voor de campus te kijken. Het ontwerp lijkt namelijk te krap op basis van bevolkingsprognoses.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel