Auto's rijden volgens omwonenden stiekem over voetgangersbrug

EMMELOORD • Ma 11 december 2023 | 12:55 • Maandag 11 december 2023 | 12:55

Automobilisten zouden stiekem over een voetgangers- en fietsersbrug in De Erven in Emmeloord rijden. Om niet op te vallen, zouden ze dit zelfs met gedoofde lichten doen. Dit staat in een brief van omwonenden aan de gemeenteraad.

Het gaat om de Wadloperbrug over de Espelervaart. Volgens de omwonenden is het een kwestie van tijd voor er een ongeluk gebeurt op de veelgebruikte brug.

Paaltjes tijdelijk weg
Normaal gesproken staan er paaltjes aan weerskanten van de oeververbinding. Maar net als op veel andere plekken in de wijken worden die in de winterperiode weggehaald, zodat strooiauto's van de gemeente ook de fiets- en looproutes kunnen strooien.

Paaltjes tijdelijk weggehaald

Afsnijden
Volgens de omwonenden hebben inmiddels ook automobilisten dit ontdekt en maken geregeld mensen gebruik van de brug om sneller heen- en weer te kunnen rijden tussen De Erven en Emmeloord West.

Autoverkeer moet normaal gesproken rijden via de Hannie Schaftweg of de Espelerlaan om van de ene naar de andere kant te komen en is dan langer onderweg.

'Al vaker op gewezen'
De omwonenden zeggen de gemeente al vaker op het misbruik van de brug te hebben gewezen. Ze stellen dat de gemeente het gemak van het strooien blijkbaar belangrijker vindt dan de verkeersveiligheid.

De brug wordt overdag veel gebruik door schoolgaande kinderen, maar in de avonduren ook nog vaak door volwassenen, wandelaars en fietsers.

De buurt denkt dat een op afstand bedienbare elektrische paal in het fietspad een goede oplossing voor de onveilige situatie zou zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel