Buurtbus in Dronten valt op eerste dag in de smaak bij reizigers

DRONTEN • Ma 11 december 2023 | 14:22 • Maandag 11 december 2023 | 14:22

Erg druk was het niet maandagochtend vroeg op de nieuwe buurtbus in Dronten. Hij reed voor het eerst in plaats van de stadsdienst. Afgezien van wat onduidelijkheid bij enkele passagiers, waren reizigers vooral blij met de nieuwe verbinding.

In de buurtbus is ruimte voor maar acht personen. Ze worden bestuurd door vrijwilligers van een buurtbusvereniging. In totaal verzorgen zo'n zestig vrijwilligers nu de nieuwe lijndiensten 521 en 522, door verschillende wijken in Dronten.

Twee keer per uur
Bij de meeste mensen valt de buurtbus in de smaak. Het waaide en regende flink dus is een dak boven je hoofd wel fijn. "Ik zou anders door de regen moet fietsen", zegt een mevrouw lachend. "Dit is ideaal!" Volgens haar is iedereen in Dronten blij met de busjes in de wijk. "Twee keer per uur is beter dan één keer in het uur."

Een jongen uit Tollebeek moet nog even uitzoeken welke halte hij moet hebben voor de buurtbus. Maar dat duurt niet lang. "Ik kan gewoon naar school en stage in Dronten met deze nieuwe bus."

Wennen
Toch is het ook nog een beetje wennen. Een mevrouw die al een poos bij de halte staat, ziet de bus pardoes voorbijrijden.

"Ik hoop niet dat het mijn collega is die voorbijreed," zegt een andere chauffeur van de buurtbus. Hij legt uit dat het twee buurtbussen zijn die 'tegengesteld rijden, maar wel dezelfde route nemen'.

De buurtbus vertrekt twee keer per uur vanaf station Dronten. Eén iets voor het hele uur en de andere een half uur later.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel