Urker (19) opgepakt voor vernieling huis, gezin lijkt woning te hebben verlaten

URK • Do 14 december 2023 | 17:36 • Donderdag 14 december 2023 | 17:36

Een man van negentien uit Urk is opgepakt voor het vernielen van de ruit van een woning aan de Noorderpalen op Urk. Dat meldt de politie. Hij zit sinds woensdag vast op verdenking van vernieling. Volgens de politie is het huis de afgelopen maanden twee keer het doelwit geweest van vandalen.

Weinig informatie
Het gezin dat in het huis woont lijkt de woning al enige tijd te hebben verlaten. De gemeente Urk en de politie willen over de situatie rond het gezin niet veel zeggen.

De gemeente wil alleen kwijt dat deze continu gemonitord wordt: "We hebben aandacht en zorg voor hen, zoals we dat voor elk gezin zouden hebben. Vanwege privacy kunnen we echter geen verdere informatie verstrekken."

Twee incidenten
De 19-jarige verdachte zou verantwoordelijk zijn geweest voor het gooien van een steen op maandag 30 oktober. Een maand later, op zaterdag 2 december, werd dezelfde ruit nogmaals vernield.

De politie onderzoekt nog wie dit gedaan kan hebben en zoekt daarvoor getuigen of mensen uit de omgeving die camerabeelden hebben. Over een mogelijk motief van de verdachte doet de politie geen uitspraken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel