Besluitvorming grootschalige huisvesting arbeidsmigranten gaat gemeenteraad te snel

DRONTEN • Vr 15 december 2023 | 15:14 • Vrijdag 15 december 2023 | 15:14

Alle raadsfracties in Dronten willen meer voorbereidingstijd als het gaat om de grote uitbreiding van het aantal huisvestingsplekken voor arbeidsmigranten. De plannen die het college van B&W heeft gepresenteerd gaan over meer dan duizend nieuwe plekken, verdeeld over meerdere locaties. Dat roept volgens de raad een hoop vragen op.

Dit onderwerp stond donderdagavond op de agenda van de raadsvergadering. Tot een behandeling kwam het niet. Michael van der Ploeg, raadslid van D66 in Dronten, vroeg namens de gehele raad om dit onderwerp te verplaatsen. "Uitstel betekent in dit geval geen afstel", benadrukte hij.

"Het onderwerp leeft ontzettend in de samenleving", zei van der Ploeg. Veel inwoners van Dronten vinden dat ze onvoldoende of te laat zijn geïnformeerd.

Schriftelijke vragen
Meerdere fracties hebben schriftelijke vragen gesteld. Die zijn donderdagochtend door het college van B&W beantwoord. Niet alle fracties hebben dat voldoende kunnen bespreken. Het voorstel is volgens de raad onvoldoende rijp voor oordeelsvorming en daarna de besluitvorming.

Na het kerstreces staat het onderwerp huisvesting voor arbeidsmigranten weer op de agenda van de gemeenteraad in Dronten. Tot die tijd heeft het college van B&W de gelegenheid om met betrokkenen te praten over dit onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel