Drie jaar cel voor vervoeren van 235 kilo coke naar Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 20 december 2023 | 4:33 • Woensdag 20 december 2023 | 4:33

Een 36-jarige Moldaviër is dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel voor het vervoeren van ongeveer 235 kilo cocaïne. De man was de chauffeur van de vrachtwagen waarmee de drugs vanuit zijn thuisland naar Zeewolde werden vervoerd.

Op 11 juli van dit jaar werden de man en andere betrokkenen in de kraag gevat in een loods aan de Wulpweg. De eigenaar van die loods zag die dag allemaal onbekende mannen rondlopen op zijn terrein en schakelde de politie in. In de commotie die ontstond, sloegen de ongenode gasten op de vlucht en lieten 43 pakken cocaïne achter.

Ook de vrachtwagenchauffeur ging er vandoor met de truck. Hij had nog eens 192 pakken drugs in zijn wagen liggen. De totale waarde liep in de miljoenen euro’s.

Dacht dat het sigaretten waren
De chauffeur werd kort na zijn vlucht uit Zeewolde gearresteerd bij een tankstation aan de A28. Hij vertelde de politie dat hij niet wist dat hij drugs vanuit Moldavië naar Nederland had gesmokkeld. Hij dacht dat het om sigaretten ging.

De rechtbank acht niet bewezen dat de man wist dat hij drugs vervoerde, maar hij had dat wel kunnen weten. En daar verdient hij volgens de rechters een straf voor. De officier eiste twee weken terug vier jaar cel tegen hem.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel