Amber viste gedumpte postpakketten uit sloot: "Ik vond het er vreemd uitzien"

LELYSTAD • Do 21 december 2023 | 5:11 • Donderdag 21 december 2023 | 5:11

De pakketten die zaterdag zijn gevonden in een sloot langs de Bosweg bij Lelystad waren mogelijk gestolen bij DHL. Het bedrijf heeft een onderzoek ingesteld. De pakketten werden gevonden door Amber de Groot toen ze haar hond uitliet. Ze heeft de pakjes uit het water gehaald en wat er van over was alsnog naar de eigenaren gebracht.

De pakketten waren onder meer verstuurd door Bol en de Bijenkorf. Voor DHL is het een raadsel hoe die in de sloot terecht zijn gekomen, schrijft het bedrijf in een e-mail aan Omroep Flevoland. Ze sluit niet uit dat ze ergens zijn gestolen en dat het de dieven om de inhoud ging. Ze verwacht niet dat een bezorger de pakketten heeft gedumpt.

Lege verpakking
"Ik heb meteen een stok gepakt en de pakketten uit het water gehaald", zegt Amber. De pakketten waren doorweekt en behoorlijk beschadigd. "In één pakket zat een scheerapparaat van Philips", weet Amber te vertellen. Zat, want de verpakking was open en die was leeg.

Omroep Flevoland ging woensdagmiddag met Amber naar de sloot waar ze pakketten uit het water had gehaald. De stok waarmee ze dat deed, lag er nog en kon ze gelijk weer gebruiken. In het water dreef nog een doordrukstrip met pillen. Die viste ze met de stok uit het water.

"Ik weet van wie ze zijn", zegt Amber terwijl ze de pillen in haar hand vast houdt. Ze was al bij de mevrouw geweest die ze had besteld.

Vijf adressen
Hoeveel pakketten er precies zijn gedumpt is niet bekend. Amber heeft in elk geval vijf verschillende adressen kunnen achterhalen. Het ging onder meer om de straten Karveel 5, 43 en 55 en Kogge 8. Ze heeft de pakketten alsnog bezorgd bij de adressen.

Eén van de bestellingen bestond uit meerdere soorten vitaminepillen. De mevrouw voor wie ze waren zag dat er een aantal ontbrak. "Ook zat er een Adidasbroek bij", zegt Amber. De broek was doorweekt en zat vol met kroos. "Ik weet in ieder geval van wie ze zijn" weet Amber te vertellen. Ze is met de natte en beschadigde pakketten naar de adressen gegaan waar ze bezorgd hadden moeten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel