Restauranteigenaar regelt ruim 600 luxe kerstmaaltijden voor stadsgenoten met weinig geld

LELYSTAD • Do 21 december 2023 | 19:00 • Donderdag 21 december 2023 | 19:00

Mensen uit Lelystad die zijn aangewezen op de voedselbank krijgen deze week een mooie verrassing voor de kerstdagen. Corrie Hop, eigenaar van restaurant Silver in Lelystad, heeft samen met vrijwilligers en sponsoren een actie opgezet om 610 mensen een luxe kerstdiner te bezorgen.

De dinerboxen met voor- hoofd en nagerecht zijn gemaakt door het personeel van restaurant Silver in samenwerking met leerlingen van De Steiger praktijkopleidingen.

"We zijn drie weken terug gestart met de productie", vertelt initiatiefneemster Corrie Hop. "Het is een drie-gangen diner waarvan we de voorgerechten en het dessert hebben gemaakt met alle leerlingen hier. Het was een uitdaging maar iedereen vond het leuk om er aan mee doen."

De ingrediënten zijn gedoneerd door lokale ondernemers en sponsoren zoals onder andere de Rabobank, Rotayclub Lelystad, maaltijdenmaker Marfo en Flevosap.

Ontvangers overweldigd
De eerste pakketten zijn inmiddels uitgedeeld. Veel gezinnen zijn vooral overweldigd door de actie. "Het is heel belangrijk voor deze mensen", vertelt Ineke Touber van de voedselbank Lelystad.

"Als je in een positie bent waarin je aan van alles niet mee kunt doen en dingen niet kunt kopen, dan is het fantastisch dat we dit met de verschillende organisaties kunnen aanbieden."

Leerlingen enthousiast
Volgens docent horeca van praktijkopleidingen De Steiger waren zijn leerlingen enthousiast om aan de actie mee te werken. "De leerlingen hebben er ontzettend veel van geleerd", vertelt docent horeca Jacco van Der Stel. "Ze moesten dit keer niet één gerecht maken maar 610 en dat was een hele organisatie. We zijn supertrots dat het allemaal gelukt is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel