Ingang galerijflat Almere Stad en twee woningen zwaar beschadigd na explosie

ALMERE • Wo 27 december 2023 | 20:11 • Woensdag 27 december 2023 | 20:11

Bij een explosie in Almere Stad is woensdagavond de ingang van een galerijflat zwaar beschadigd geraakt. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen, zegt een politiewoordvoerder. Wel zijn twee omliggende woningen dusdanig beschadigd dat de bewoners van deze huizen nog niet terug kunnen, aldus de brandweer.

De ingang met brievenbussen en deurbellen van het wooncomplex aan de Bolacaciahof werd compleet uit de gevel geblazen.

Woningen ontruimd
Tien woningen naast het complex raakten dermate beschadigd dat ze moesten worden ontruimd. De bewoners zouden tijdelijk zijn opgevangen in de nabijgelegen Levend Water Kerk. Hoeveel bewoners van het hofje daar werden opgevangen is onduidelijk.

De omwonenden konden rond 1.00 uur terug naar huis, zegt de brandweer. Een deel van hen had al zelf opvang geregeld, laat een woordvoerder weten.

Veel agenten in de omgeving
De melding van de explosie kwam rond 19:30 uur binnen. Volgens een ooggetuige waren er meteen daarna veel agenten in kogelwerende vesten aanwezig. Zo keek een agent van het Team Explosieven Veiligheid of er gevaar voor de omgeving was. Ook de andere hulpdiensten waren massaal aanwezig.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. De politie roept op om beelden te delen die in de omgeving zijn gemaakt, zoals met een deurbelcamera.

In eerste instantie schreven we dat meerdere bewoners van de galerijflat elders werden opgevangen, maar het gaat om bewoners van de huizen naast het wooncomplex.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel