Honderden mensen maken koele plons tijdens nieuwjaarsduiken

FLEVOLAND • Ma 1 januari 2024 | 15:49 • Maandag 1 januari 2024 | 15:49

Bij zeven nieuwjaarsduiken in Flevoland hebben honderden mensen een sprong gemaakt in het koude water. De eerste op nieuwjaarsdag 2024 was in Almere Haven. Daar doken zo'n 700 mensen het water van het Gooimeer in.

"Dit is wat ik leuk vind, voordat ik ga hemelen", zegt de 90-jarige Joop Delaunay. Ze heeft thuis haar badpak al aangedaan, daaroverheen een warme jas en ze draagt een pet. "Het is de laatste stunt van mijn leven hier", zegt ze. Delaunay vreest het koude water niet en loopt er in.

Verkleed te water
Het aantal van 700 deelnemers heeft organisator Michelle Friedländer verrast. Het zijn er 200 meer dan waar ze op had gerekend. De Nieuwjaarsduik in Almere Haven werd voor de veertigste keer gehouden. Er waren deze keer prijzen te winnen voor de deelnemers die het origineelst verkleed het water ingingen. De hoofdprijs is een minuut lang gratis winkelen in een supermarkt.

De winnaars

Bij het Surfstrand gingen mensen bijvoorbeeld verkleed als piraat, matroos, konijn of clown. Ook kinderen deden daar aan mee. Voordat de deelnemers het water ingingen was er eerst een warming up. Daarna werd het startschot werd gegeven door burgemeester Hein van der Loo.

Er waren dit jaar ook nieuwjaarsduiken bij het Strandbad Duin in Almere, Wellerwaard in Emmeloord (zo'n 400 deelnemers), het Strand Urk (ruim 150 deelnemers), bij de Ketelbrug aan de kant van Swifterbant (bijna 80 deelnemers) en het Woldstrand in Zeewolde. Een besloten nieuwjaarsduik was er op naturistencamping Flevonatuur in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel