Flat Zeeduinweg Almere Poort ontruimd na brandmelding woning

ALMERE • Ma 1 januari 2024 | 16:16 • Maandag 1 januari 2024 | 16:16

Een flatgebouw aan de Zeeduinweg in Almere Poort is maandagmiddag enige tijd ontruimd geweest na een melding van een uitslaande brand in een woning op de derde verdieping. Omdat de situatie niet duidelijk was, heeft de brandweer in samenspraak met de politie meteen groot alarm geslagen.

De brandweer reed met meerdere blusvoertuigen naar de flat. Eenmaal aangekomen werd duidelijk dat er iets brandde op het balkon van de woning en dat er geen brand was in de woning zelf. Het vuur kon relatief eenvoudig worden geblust en de mensen mochten hun woning weer in. Wat er op het balkon in brand stond is niet bekend.

Woordvoerder Geertjan Veenstra van de brandweer laat weten bij branden in hoge woontorens meteen op te schalen naar 'grote brand'. Bij een dergelijke melding worden alle beschikbare mensen ingezet om het vuur te bestrijden. "Dat het achteraf meevalt is niet erg. Je kunt beter afschalen dan te laat opschalen."

De brandweer heeft met warmtegevoelige camera's nog gezocht naar hittebronnen in het isolatiemateriaal van de flat. "We moeten er voor 100% zeker van zijn dat het vuur overal gedoofd is", aldus Veenstra.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel