Bezoekers moeten plaatsmaken voor de grote grazers in Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Zo 7 januari 2024 | 20:06 • Zondag 7 januari 2024 | 20:06

De wintersluiting gaat vanaf maandag in delen van de Oostvaardersplassen weer van start. Het gaat om de gebieden het Kotterbos, het Oostvaardersbos en de Driehoek. Tijdens de jaarlijkse wintersluiting wordt er ruimte gemaakt voor beheer en rust voor de grote grazers.

Het hele gebied de Driehoek wordt vanaf 8 januari geopend voor de grote grazers, waardoor natuurliefhebbers niet meer gebruik kunnen maken van de paden in het gebied. Wel blijft het pad naar vogelkijkplaats de Schollevaar geopend.

Het noorden van het Oostvaardersbos en het oostelijk deel van het Kotterbos worden ook afgesloten. De herten brengen in de winter in deze gebieden hun tijd door in rust.

Wandelen
Wandelaars niet getreurd, want het westelijk deel van het Kotterbos, tussen de Buitenring en Natuurboulevard, blijft wel geopend. Hetzelfde geldt voor de omgeving rondom het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, ten zuiden van Hugo de Vriesweg.

Natuurbelevingcentrum
Ten tijde van de wintersluitingen, sluit ook Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders de deuren voor bezoekers. Wel blijft de horeca geopend tot en met zondag 14 januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel