Schaatspret op Flevolandse ijsbanen van start

FLEVOLAND • Wo 10 januari 2024 | 12:05 • Woensdag 10 januari 2024 | 12:05

De schaatspret is woensdag van start gegaan. Op verschillende plekken gingen  ijsbanen open. Namelijk in Espel, Ens, Kraggenburg, Marknesse, Rutten, Tollebeek, Lelystad en Zeewolde. Mogelijk kan er donderdag ook nog geschaatst worden, maar overdag komt de temperatuur dan alweer boven het vriespunt.  

Espel
In Espel kon er woensdag geschaatst worden op de banen aan de Bosrand. Er was een baan speciaal voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. En een baan vanaf 18 jaar. Naar verwachting kan er donderdag ook worden geschaatst. 

Ens
De ijsbaan in Ens was woensdagavond open. De organisatie liet weten dat het ijs de minimale dikte heeft, perfect voor schaatsende kinderen. 

Kraggenburg
De ijsmeesters van de Ysbaanvereniging 'Klein Cortina' in Kraggenburg openden 's middags de poorten van de ijsbaan voor kinderen. Ook woensdagavond kon er door de jeugd geschaatst worden.

Schaatsen in Lelystad

Schaatsen in Lelystad

Lelystad
In Lelystad konden woensdag alleen kinderen schaatsen. De kleine ijsbaan van de ijsclub aan De Toeloop was 's middags geopend. Woensdagavond kon er door ouders en kinderen geschaatst worden.

Marknesse
In Marknesse is de baan woensdagmiddag open gegaan, maar alleen voor de jeugd. De baan was geopend totdat het donker werd.

Rutten
In Rutten werden de schaatsen ook uit het vet gehaald. Daar was woensdag voldoende ijs om te schaatsen. De ijsbaan ging om 13.30 uur open. Ook woensdagavond kon er geschaatst worden. 

Luttelgeest
Donderdagochtend kan er geschaatst worden bij basisschool De Floreant.  

Tollebeek
In Tollebeek ging de baan woensdag om 15:00 uur open bij de ingang aan de achterkant. De schaatsbaan was 's avonds vanaf 19:00 uur geopend.

Zeewolde
Het asfaltpad rondom de atletiekbaan in Zeewolde is zaterdag onder water gezet en was sinds woensdagmiddag 13.00 uur geopend. De schaatsbaan was ook 's avonds geopend. 

Lees ook: Staatsbosbeheer waarschuwt: ijs Oostvaardersplassen onbetrouwbaar.

Nog onzeker voor Swifterbant
Bij andere ijsbanen is het nog afwachten of het ijs dik genoeg is om donderdag nog te kunnen schaatsen. In Swifterbant spant het erom. Volgens Rudy Maerman van de ijsclub daar is er nog één goede nacht vorst nodig om open te kunnen. Op een gedeelte van de baan is het ijs al 5 centimeter dik, maar op het grootste deel is het met 3,5 centimeter nog net te dun.

Te weinig ijs op andere plekken
Voor een aantal ijsbanen in de provincie gaat het ijsfeest waarschijnlijk niet door. In Biddinghuizen, Creil, Dronten, Emmeloord en Nagele is het ijs nog te dun. Het is nog niet bekend of de ijsbanen in Almere op Urk donderdag open gaan.

Gaat de schaatsbaan in jouw buurt open? Laat het ons weten! Stuur ons een berichtje op WhatsApp via 0320-285 050.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel