Almere wil nog eens 18 miljoen euro uittrekken voor ICT

ALMERE • Do 11 januari 2024 | 22:11 • Donderdag 11 januari 2024 | 22:11

De gemeente Almere wil 18 miljoen euro extra uittrekken voor de ICT-voorzieningen van de gemeente. Vorig jaar was al 15,6 miljoen begroot, maar dat bedrag was niet genoeg. In totaal gaat het om een investering van 33,6 miljoen euro.

Volgens de gemeente is die investering essentieel om de bedrijfsvoering voort te kunnen zetten en de dienstverlening te verbeteren. Ook wordt daarmee de overgang naar een nieuwe leverancier van ICT-systemen betaald.

Dat er nu extra geld nodig is, komt volgens de gemeente doordat tijdens het maken van de begroting slechts globaal gekeken is naar wat er nodig was. Nu heeft de gemeente verder onderzoek gedaan en een plan van aanpak gemaakt.

"We realiseren ons dat dit een fors bedrag is", zegt wethouder Kees Ahles. "Maar deze extra investering is onvermijdelijk om knelpunten op te lossen en ervoor te zorgen dat de digitale werkomgeving van de gemeente echt klaar is voor de toekomst."

De wethouder zegt dat de gemeente zich er steeds meer van bewust is dat ICT niet gezien moet worden als kostenpost, maar als randvoorwaarde voor goede informatievoorziening en dienstverlening. "Met het gedegen onderzoek dat is gedaan weten we nu wel waar we aan toe zijn. Om de basis op orde te krijgen, kunnen en willen we daarom niet volstaan met halve maatregelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel