Agenten betrokken bij botsing op Urkerweg, weg langdurig afgesloten

EMMELOORD • Za 13 januari 2024 | 16:09 • Zaterdag 13 januari 2024 | 16:09

Op de kruising van de Urkerweg met de Polarisstraat in Emmeloord zijn zaterdagmiddag rond 14:10 uur twee agenten in botsing gekomen met een ander voertuig. De twee zijn met lichte klachten ter controle naar het ziekenhuis gebracht, de persoon met wie zij in botsing kwamen is met de schrik vrijgekomen. De Urkerweg is sinds het ongeluk afgesloten.

De agenten reden in een 'niet-opvallend dienstvoertuig' toen het ongeluk plaatsvond, vertelt een woordvoerder van de politie. Ze waren aan het werk toen het ongeluk gebeurde, maar wat ze precies deden, kan een woordvoerder van de politie niet vertellen. "Het is best gebruikelijk om in zo'n auto te rijden. Ik rijd ook in een normaal burgervoertuig als ik bijvoorbeeld piketdienst heb."

Update 15-01: De politie laat maandag weten dat het ging om een normale surveillancerit in de onopvallende auto. De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Meerdere hulpdiensten kwamen op het ongeluk af. De brandweer moest de deur van de onopvallende politieauto open knippen.

Andere korpsen onderzoeken
Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Politiekorpsen uit Amsterdam en Zwolle voeren het onderzoek naar de oorzaak uit. "Dat is standaardprocedure wanneer het gaat om een ongeluk waar agenten zelf bij betrokken zijn", legt de woordvoerder uit. "Zodat er objectiviteit is."

Gedurende dat onderzoek was het deel van de Urkerweg waar het ongeluk plaatsvond afgesloten met dranghekken. Bestuurders die vanuit Urk naar het centrum van Emmeloord reden, moesten een omweg nemen. Omdat het onderzoek door andere korpsen werd gedaan, heeft de afsluiting volgens de politiewoordvoerder langer geduurd dan gewoonlijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel