Bewoners Marie Curielaan Almere angstig over dreigende aanslag

ALMERE • Di 16 januari 2024 | 5:22 • Dinsdag 16 januari 2024 | 5:22

Bewoners van de Marie Curielaan in de Almeerse wijk Nobelhorst maken zich grote zorgen. Aanleiding is het plaatsen van een camera door de gemeente in hun straat. Burgemeester Hein van der Loo vreest namelijk een explosie of aanslag bij een woning aan de Marie Curielaan. Hij heeft besloten om cameratoezicht in te stellen voor een periode van ten minste zes weken.

Een bewoner die vlakbij de plek woont waar de camera hangt, zegt verrast te zijn door de plaatsing. "Als je dat hoort, daar schrik je van. Vooral omdat ik vier kinderen heb. Je ziet wel al die informatie over de explosieven vooral in Almere Poort. Dus ik hoop niet dat het zover hier komt."

Vier weken geleden heeft burgemeester Hein van der Loo een woning aan de Marie Curielaan gesloten. De sluiting van de woning wordt nu opgeheven. Omdat er nog altijd dreiging is, is besloten cameratoezicht in te stellen.

De buurtbewoners worden door de gemeente op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Zo vertelt een buurtbewoner tot nu toe drie brieven te hebben ontvangen. De eerste was toen de woning in de straat gesloten werd. "Toen de tweede brief van, het wordt verlengd. En vandaag de derde brief dat ze de woning weer openen." Daaruit blijkt dat de bewoners weer welkom zijn, maar mét cameratoezicht.

Ook andere bewoners laten weten zich grote zorgen te maken, maar willen niet voor de camera reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel