Sneeuw, gladheid en wisselstoringen; gewonde bij slippartij in Zeewolde

ZEEWOLDE • Di 16 januari 2024 | 8:02 • Dinsdag 16 januari 2024 | 8:02

Wie dinsdagochtend op de weg is geweest, of gebruik maakte van het openbaar vervoer merkte het wel: het was plaatselijk erg glad.

Meerdere sneeuwbuien zijn vannacht over Flevoland getrokken en ook was er sprake van opvriezende weggedeelten.

Sneeuw in Emmelhage, Emmeloord

Auto in de sloot
Op de Ossenkampweg bij Zeewolde is rond 06:00 uur een automobilist in de sloot terechtgekomen. Geluk bij een ongeluk was dat het om een droge sloot ging.

Wel raakte de man gewond en zat hij bekneld. De brandweer heeft de voor- en achterdeur van zijn auto open moeten knippen om hem te bevrijden. Gladheid lijkt de oorzaak te zijn geweest van het ongeluk.

Vertraging
Verkeer op de A6 richting Muiden en op de A27 richting Hilversum had dinsdagochtend te maken met vertraging door de gladheid.

Minder treinen
Ook treinreizigers moesten rekening houden met mogelijke vertraging. Zo reden er minder treinen tussen Almere Centrum en Hilversum door een wisselstoring.

Doe voorzichtig
Volgens weerman Robert de Vries moesten Flevolanders in de ochtenduren bedacht zijn op mogelijke gladheid. Dinsdagochtend lag de temperatuur van het wegdek net onder het vriespunt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel