Omwonenden geschokt door familiedrama Almere: "Dit is een wanhoopsdaad"

ALMERE • Wo 17 januari 2024 | 16:38 • Woensdag 17 januari 2024 | 16:38

Omwonenden van de woning in Almere Haven waar zich dinsdagavond een familiedrama heeft afgespeeld, zijn enorm geschrokken. "Vannacht waren hier plotseling een traumahelikopter, brandweer, ambulance auto's en politie", vertelt een buur die er nog steeds overstuur van is.

De politie hield in een woning aan de Bovenloop een moeder aan op verdenking van het doden van één van haar kinderen. Het kind overleed dezelfde avond. Een broertje of zusje raakte gewond.

"Het vriendje van mijn kleinzoon, die de weekenden bij mij is, die woont daar. Dus ik heb heel erg pijn in mijn buik nu dat het hem betreft," zegt een aangeslagen buurvrouw.

Baby
De leeftijd van de kinderen en van de moeder maakt de politie niet bekend. Volgens sommige buurtbewoners zou het gaan om een baby die is omgekomen en klein kind dat gewond is geraakt. "Echt heel erg," zegt een andere omwonende. "Dit is toch een wanhoopsdaad. Ik hoop dat het kindje dat is overgebleven goed terechtkomt."

Lees ook: Almeerse moeder aangehouden voor doden van haar kind; broertje of zusje gewond

Burgemeester Hein van der Loo van Almere is 'zeer geschrokken' van dit 'intens verdrietige incident' in Almere Haven. Hij schrijft op X: "Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de familieleden en andere naasten van de slachtoffers."

Het is niet duidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld. De politie wil niet zeggen of er is gesproken met de vader van de kinderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel