Biologische landbouwprijs voor melkveehouder die aan 'kalverliefde' doet

RUTTEN • Wo 17 januari 2024 | 22:23 • Woensdag 17 januari 2024 | 22:23

Maatschap Keurentjes-Pietersma uit Rutten is aan de haal gegaan met de Ekoland Innovatieprijs. Melkveehouder Gerard Keurentjes mocht een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen tijdens de Biobeurs in Den Bosch.

De jury is te spreken over de werkwijze van het biologisch-dynamische melkveebedrijf. Zo wordt de veestapel alleen afgekalfd in het voorjaar. Op die manier groeit de melkproductie met het gras mee. Verder krijgt het vee onder meer eiwitarme voeding en gebruikt het bedrijf geen antibiotica, maar kruiden en de alternatieve geneeswijze fytotherapie.

Kalverliefde
Verder scheidt de melkveehouder de kalveren bij de geboorte ook niet van de koe. Sinds januari kan het bedrijf daarom Kalverliefde-melk aan meerdere supermarkten leveren.

De winnende melkveehouder is blij dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen. "Het is een waardering voor wat er de afgelopen jaren op ons bedrijf is gebeurd", vertelt Gerard Keurentjes.

Ook biologisch bedrijf Zeewolde in de prijzen
Flevoland was goed vertegenwoordigd op het podium van de Biobeurs. De biologische boerderij We Grow Organic uit Zeewolde ging naar huis met de tweede prijs. Het bedrijf won een bedrag van 1.000 euro.

De twee samenwerkende boeren hebben zich niet alleen gespecialiseerd in de teelt van biologische producten, ze hebben ook de keten opgezet van teelt naar levering aan de supermarkt. Dat doen ze niet alleen voor hunzelf, maar ook voor veertig collega's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel