Explosies bij twee woningen huurder, Centrada naar de rechter om van hem af te komen

LELYSTAD • Vr 19 januari 2024 | 14:40 • Vrijdag 19 januari 2024 | 14:40

Woningcorporatie Centrada is helemaal klaar met één van haar huurders. Na een explosie bij zijn woning verhuisde hij naar een andere plek van de corporatie, maar ook daar ging een explosief af. Daarnaast zorgde de huurder in beide woningen in Lelystad voor nog veel meer problemen.

De woningcorporatie vreest voor de veiligheid van omwonenden en stapte naar de rechter. Met een kort geding wil de woningcorporatie de man uit het huurhuis krijgen waar hij nu ingeschreven staat.

De eerste explosie was begin 2023 in de Griend in Lelystad. Buurtbewoners hoorden een knal waarna er brand uitbrak. Het vuur was snel onder controle. Woningcorporatie Centrada heeft voor de man toen een andere huurwoning gevonden.

Nieuwe afspraken gemaakt
Bij de nieuwe woning zijn ook nieuwe afspraken gemaakt om overlast tegen te gaan. Vrijdagochtend bij de rechtbank werd duidelijk dat de huurder een drugsprobleem heeft. Hij zou zich ook laten begeleiden door onder andere het Leger de Heils. Ook heeft de huurder een bewindvoerder.

De man woonde vervolgens in een appartementencomplex in de Kempenaar in Lelystad. Daar zou de overlast door zijn gegaan, vertellen medewerkers van Centrada aan de rechtbank. Ook bij de woning in de Kempenaar vond een explosie plaats. Bij de ontploffing van vorig jaar december raakt de voordeur beschadigd. Burgemeester Ineke Bakker sloot daarop de woning.

Explosie aan de Kempenaar, december 2023

Gerichte aanval
Volgens Centrada is de explosie aan het adres van de huurder een gerichte aanval op de man. Het is volgens de woningcorporatie moeilijk om bij de voordeur te komen omdat je eerst door een andere dichte deur van het appartementencomplex moet. Volgens Centrada wonen in het complex veel oudere mensen en zijn zij erg geschrokken van de situatie.

Voor de veiligheid van de omwonenden wil Centrada van de huurder af. Dit zou ook zijn eigen veiligheid ten goede komen, redeneert de woningcorporatie. De bewindvoerder van de huurder was niet bij de rechtszaak aanwezig.

De rechter doet binnen twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel