Miljoenen nodig om zwembaden Swifterbant en Biddinghuizen open te houden

DRONTEN • Do 25 januari 2024 | 10:37 • Donderdag 25 januari 2024 | 10:37

De gemeente Dronten wil iets doen aan de zwembaden in Swifterbant en Biddinghuizen. Beide buitenzwembaden zijn toe aan een investering en de gemeente heeft nu meerdere opties uitgewerkt met de mogelijkheden.

De renovatie kost per zwembad zo'n 1,4 miljoen euro. Dat geld is gereserveerd, maar het college van B&W vraagt zich af hoe wenselijk het bij de inwoners van beide dorpen is om de baden open te houden. Daarom stelt B&W voor om die vraag letterlijk aan de dorpen te stellen en dan te bepalen of het geld in de zwembaden geïnvesteerd moet worden of aan andere maatschappelijke voorzieningen.

Inwoners van Biddinghuizen reageren gemengd als het om het open houden van het zwembad in hun dorp.

Volgens de gemeente is er een vijftal scenario's uitgewerkt, waaronder sluiting van de beide baden of een van de twee. Andere opties zijn verschillende vervangingen. Zo zouden huidige gebouwen vervangen kunnen worden, maar de zwembassins en techniek behouden kunnen blijven. Het zou ook een optie kunnen zijn om zowel de gebouwen als de bassins te vervangen.

Om de zwembaden open te houden is er niet alleen de eenmalige investering nodig van 1,4 miljoen euro per bad, ook de gemeentelijke bijdrage gaat omhoog van 11.000 euro per jaar naar 68.000 euro per jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel