Steeds minder horeca in Lelystad, maar deze ondernemer durft het nog wel aan

LELYSTAD • Vr 26 januari 2024 | 15:54 • Vrijdag 26 januari 2024 | 15:54

Onze Kas, Boerkok, Le Journal. Het zijn allemaal voorbeelden van Lelystadse restaurants die afgelopen maanden hun deuren hebben gesloten. Het lijkt niet goed te gaan met de horeca in de stad, maar er zijn ook ondernemers die juist nu iets nieuws beginnen. 

Horecaondernemer en Lelystedeling Dennis Focke kreeg deze week de sleutel van zijn nieuwste aanwinst. Hij gaat met een partner een lunchroom beginnen op de plek waar tot voorheen grand café De Vier Engelen zat. "Ook gaan we hier feesten en partijen organiseren, of je kan het afhuren."

Gunfactor
Dat er een hoop horecabedrijven uit de stad verdwijnen, verbaast hem niet. "Het moet je gegund worden. Maar je moet ook goed kijken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Je bent hier niet in Amsterdam. Wij willen hier iets bieden waar Lelystedelingen zich thuis voelen."

Voor die tijd moet er nog wel flink wat gebeuren: "De vorige uitbaters zijn hier zo de deur uitgelopen. De doeken liggen nog op de glazen. De flessen staan nog opengebroken achter de bar. Dus het wordt grote schoonmaak." In mei verwacht Focke zijn lunchroom te kunnen openen.

Er moet nog wel flink opgeruimd worden

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel