Vrachtwagen met chemicaliën gestopt langs A6, verdachten zitten in beperkingen

ALMERE • Wo 31 januari 2024 | 17:59 • Woensdag 31 januari 2024 | 17:59

De politie heeft woensdagmiddag de afrit Almere Oostvaarders op de A6 afgesloten. Daardoor ontstond in de avondspits een file van zo'n tien kilometer tussen Lelystad en Almere. De ANWB sprak van een vertraging van minimaal een half uur op het hoogtepunt van de file. 

Volgens een woordvoerder had de afzetting mogelijk te maken met een drugslab in de stad Groningen. Daar zijn rond 15.30 uur twee mensen aangehouden. Vervolgens heeft de politie in Almere een vrachtwagen stilgezet en nog eens twee mensen aangehouden.

Het gaat om een 39-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Uithuizermeeden en twee mannen van 39 en 49 jaar uit Arnhem. De vier verdachten zitten in beperkingen en dat betekent dat vanuit politie en het Openbaar Ministerie zeer terughoudend wordt omgegaan met informatie over het onderzoek. Onduidelijk is welke twee verdachten in Almere zijn gepakt.

De politie zette de omgeving van de vrachtwagen af waarbij afrit Almere Oostvaarders dus ook werd afgesloten. Het ging om een blauwe vrachtwagen waarop de naam van een bedrijf staat dat deze vrachtwagens verhuurt. 

In de wagen werden chemicaliën aangetroffen, zegt de politie. Uit onderzoek moet blijken of die chemicaliën gevaarlijk zijn.

Het verkeer op de A6 moest langs de afslag Almere Oostvaarders 70 kilometer per uur rijden en werd verzocht om de volgende afslag te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel