'Regiotaxi kan reizigerstoename door problemen EBS goed aan'

FLEVOLAND • Do 1 februari 2024 | 21:28 • Donderdag 1 februari 2024 | 21:28

Taxicentrale Witteveen verwacht een eventuele toename van het aantal reizigers goed op te kunnen vangen als vervoerder EBS het aantal bussen vermindert. Dat zegt vervoersmanager Hans Landman van het Friese taxibedrijf, dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de Regiotaxi in Flevoland.

EBS wil vanaf 14 april de dienstregeling versoberen. Door minder ritten uit te voeren moet de dienstregeling betrouwbaarder worden. Nu vallen er nog geregeld ritten uit door een gebrek aan chauffeurs. Het busbedrijf had gerekend dat veel chauffeurs van Connexxion en Arriva bij de overname in december zouden overstappen, maar een aanzienlijk deel heeft dat toch niet gedaan.

Gedeputeerde De Reus van de provincie vertelde eerder 'ontzettend gefrustreerd' te zijn over de situatie. Om de gaten zo goed mogelijk te vullen zal volgens De Reus de Regiotaxi meer worden ingezet.

Flexibel genoeg
Taxicentrale Witteveen zegt flexibel genoeg te zijn om de extra reizigers aan te kunnen. "We hebben honderd chauffeurs in dienst en nu al een heel wisselende vraag", vertelt Landman. "Zo kan het in de zomer rond evenementen ontzettend druk zijn met toeristen die allemaal op hetzelfde moment een taxi nodig hebben, en op andere momenten juist heel stil. Daardoor zijn we als geen ander gewend om flexibel te zijn."

Landman zegt verder dat de reizigerstoename geen nadelige gevolgen gaat hebben voor het reguliere vervoer van bijvoorbeeld scholieren of ouderen die slecht ter been zijn. "Hoogstens moeten mensen iets langer wachten op een taxi, maar we blijven binnen de norm van een half uur."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel