Personeel Antonius ziekenhuis krijgt gratis kostbare behandeling tegen long covid

EMMELOORD • Vr 2 februari 2024 | 17:06 • Vrijdag 2 februari 2024 | 17:06

Medewerkers van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord, die nog steeds thuis zitten vanwege long covid, krijgen van het ziekenhuis een gratis behandeling. Met de Hyperbare zuurstof therapie worden op dit moment goede resultaten geboekt. De behandeling wordt gegeven op de afdeling Hyperbare Geneeskunde in Sneek.

De patiënten gaan tijdens de behandeling in een zogeheten hyperbare kamer die ook wordt gebruikt voor mensen met duikersziekte. Tijdens de therapie wordt een situatie nagebootst waardoor het lichaam op veertien meter diepte onder water lijkt te zijn. Daardoor neemt het lichaam de pure zuurstof in de tank 15 tot 18 keer beter op.

Een nadeel: de behandeling is duur en kost rond de 8000 euro per patiënt. Omdat de zorgverzekering de behandeling niet vergoedt heeft het ziekenhuis besloten om de therapie gratis aan te bieden aan hun medewerkers.

"Dit gaat om mensen die vooraan in de frontlinie hebben gestaan bij de eerste golf van covid besmettingen", vertelt René Groot van het Antonius Ziekenhuis. "Zij zitten nu achteraf met de problemen van long covid en daarom wil het ziekenhuis deze medewerkers helpen. En omdat de ziektekostenverzekering dit niet vergoedt doen wij dit."

"Ongeveer twee derde heeft er al behoorlijk baat bij", vertelt Groot. Die mensen zijn volgens hem volledig genezen of nagenoeg volledig genezen. Het andere deel geneest maar gering of niet. Op dit moment is één medewerker van de vestiging in Emmeloord onder behandeling in Sneek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel