Nieuwe naam voor Orchideeën Hoeve: Pantropica

LUTTELGEEST • Za 3 februari 2024 | 16:45 • Zaterdag 3 februari 2024 | 16:45

Tijdens een groot tropisch feest voor genodigden werd vrijdagavond de nieuwe naam onthuld voor de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Het attractiepark gaat voortaan door het leven als Pantropica.

"We waren al langer op zoek naar een naam die de lading beter dekt", legt Thomas Maarssen uit. Samen met zijn broer Jeroen is hij de vierde generatie die aan het hoofd staat van het bedrijf, dat in 1919 als bloemenkwekerij in Aalsmeer begon.

Leukste uitje van Flevoland
Na de verhuizing in 1979 naar Noordoostpolder veranderde de kwekerij in rap tempo in een tropisch attractiepark. Een schot in de roos. Waren de eerste bezoekers vaak nog dames van een plattelandsvrouwenvereniging, tegenwoordig is het park een dagje uit voor hele gezinnen. Vorig jaar bezochten meer dan 423.000 bezoekers het park, dat door de ANWB veelvuldig als leukste uitje van Flevoland betiteld werd.

Supercontinent
"De naam Orchideeën Hoeve paste niet meer bij wat wij te bieden hebben", aldus Jeroen Maarssen. "Te oubollig." De zoektocht naar een betere naam duurde lang.

Uiteindelijk kwam men uit bij Pantropica. Pan komt van Pangea, het supercontinent van 250 miljoen jaar geleden, waaruit alle huidige continenten zijn ontstaan. Tropica verwijst naar alle tropische flora en fauna in het park.


Uitbreidingsplannen
Met de nieuwe naam gaan de broers Maarssen vol vertrouwen de toekomst tegemoet. "De plannen voor uitbreiding liggen al klaar. In de komende twee jaar gaan we bouwen aan een gloednieuwe tropische indoorspeeltuin van vierduizend vierkante meter. Je kunt hier straks echt een compleet tropisch dagje uit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel