Van rijdende fuif tot huwelijksnacht, Rutten trouwt (opnieuw) tijdens carnaval

RUTTEN • Za 10 februari 2024 | 19:01 • Zaterdag 10 februari 2024 | 19:01

Rond de 25 praalwagens reden zaterdagmiddag door Rutten voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Al jaren is, volgens de plaatselijke carnavalsvereniging De Leutd'elvers, hun optocht één van de grootste in het noorden van Nederland. Prins 'Trou-Ma na je 62 ste' ging voorop in de optocht en was tevens verantwoordelijk voor het thema dit jaar: trouwen.

"De vorige keer dat ik prins was heb ik mijn vrouw ten huwelijk gevraagd. We zijn dit jaar elf jaar getrouwd, vandaar dat het thema dit jaar trouwen is", aldus Prins 'Trou-Ma na je 62 ste'.

De optocht stond dan ook helemaal in het teken van de echtelijke verbintenis. Van een rijdende vrijgezellenfuif, een brandweerwagen mét bruidssluier en een vertolking van de huwelijksnacht.

De optocht vertrok zoals ieder jaar vanaf de rotonde bij de Emmaüskerk en ging verschillende rondjes door het dorp. Ook dit jaar stonden er weer honderden bezoekers langs de kant.

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest. Er wordt het begin van het vasten mee gevierd. Dit is de periode van veertig dagen voor Pasen, die begint op Aswoensdag. Om de vasten goed te kunnen ‘overleven’ wordt in de dagen voor Aswoensdag een feest gevierd; Carnaval

Het hele weekend zijn er nog feestelijkheden in Rutten. Het carnaval duurt officieel tot aanstaande dinsdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel