Buurman na dollemansrit bestuurder: 'Mijn hele schutting eruit'

LELYSTAD • Zo 11 februari 2024 | 16:00 • Zondag 11 februari 2024 | 16:00

Een automobilist heeft tijdens een dollemansrit een ravage aangericht in de Noordzeestraat in Lelystad. Rond 18.00 uur zaterdagavond reed de bestuurder op hoge snelheid door de buurt. Nadat hij eerst een schutting en een lantaarnpaal omver had gereden ging hij er vandoor en sloeg even verderop over de kop met de auto.

Bewoner Michael Gijsen zat thuis op de bank toen hij een enorme knal hoorde. "Ik kom buiten en denk: wat is dit dan? Mijn hele schutting eruit. Toen hoorde ik van de buurman dat de auto om de hoek stond. Ik loop de hoek om en daar lag de auto op zijn kant."

De man is volgens getuigen eerst op de vlucht geslagen toen hij zag dat de politie arriveerde. Uiteindelijk is de man na een korte achtervolging aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed was. De woordvoerder van de politie wil dit niet bevestigen.

Gijsen is vooral boos dat zijn schutting vernield is. "Moet je kijken hoe het eruit ziet. Je hebt het allemaal netjes voor elkaar en dan komt er zo'n idioot en die rijdt even je hele schutting kapot."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel