Van huurder naar huurbaas: 'Pand verpauperde, toen heb ik het gekocht'

LELYSTAD • Ma 12 februari 2024 | 6:38 • Maandag 12 februari 2024 | 6:38

Het centrumgebouw in de woonwijk Buitenhof in Lelystad heeft een nieuwe eigenaar die er grootse plannen mee heeft. Het flinke pand stond jaren te verpauperen en veel ruimtes stonden leeg. Het enige wat nog structureel gebruikt werd was de zwemschool van Nathasja Barendsen.

"Ik huur al vanaf het begin maar het zag er hier niet meer uit eigenlijk. Ik kreeg de kans om het pand te kopen en heb de stap gewaagd", vertelt de trotse eigenaresse.

Het gebouw staat midden in de woonwijk en werd tot nu toe gebruikt door onder andere de projectontwikkelaar van de buurt om geïnteresseerden te ontvangen. Nu zijn alle kavels verkocht en is dat dus niet meer nodig.

Ook was er een fitnessruimte, een restaurant en konden buurtbewoners zwemmen. "Na de coronaperiode is niets meer op gang gekomen, maar ik denk dat er veel potentie zit in het gebouw", aldus Barendsen.

Barendsen bij het zwembad

Nathasja runt de zwemschool al jaren maar heeft geen ervaring als huurbaas. Maar ze zit vol energie. Zo heeft ze haar horecadiploma gehaald en wil een lunchroom beginnen in de centrale ruimte.

Buurtbewoners kunnen weer komen zwemmen. Ook zijn er meer doelgroepen welkom in het zwembad. "Voor andere delen heb ik huurders gezocht. De eerste ruimte wordt nu gebruikt door een tweedehands-LEGO-winkel en de rest heb ik zo goed als zeker verhuurd vanaf volgende maand."

De eerste ruimte is verhuurd

Kosten
De hypotheek valt volgens Barendsen best mee. Ze zegt ongeveer hetzelfde te betalen als de tijd dat ze alleen de ruimtes voor zwemschool huurde. "En ik heb zonnepanelen laten neerleggen die ik in drie jaar terugverdiend heb omdat een zwembad nu eenmaal veel energie kost."

Barendsen is trots, enthousiast en ziet de toekomst helemaal zitten. "Het gebouw moet weer echt het kloppende hart worden van de wijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel