Almere City FC in de spotlight met documentaire: 'City de club, Ally de stad'

ALMERE • Ma 12 februari 2024 | 13:55 • Maandag 12 februari 2024 | 13:55

'City de club, Ally de stad' is de naam van een nieuwe documentaire over voetbalclub Almere City FC. Hij wordt zondag uitgezonden op televisiezender ESPN.

Het is de eerste documentaire over de club, die vorig jaar promoveerde van de Keuken Kampioen Divisie naar de eredivisie. Elke club in de eredivisie heeft de verplichting om twee documentaires te maken met ESPN. "Voor deze eerste documentaire hebben we gekeken wat de club de club maakt", vertelt een woordvoerder van Almere City FC.

Bekijk de trailer hier:

De makers hebben de club gevolgd in de periode waarin City FC promoveerde. Ook het eerste half jaar in de eredivisie komt aan bod.

Volgens de woordvoerder komen veel betrokkenen voorbij: supporters, spelers, maar ook de Almeerse zanger Mits Mitchell en burgemeester Hein van de Loo. "Het is echt de club die wij zijn, vanuit alle kanten belicht. Een mooi geschiedkundig document".

De uitzending is zondag om 21:15 en duurt een uur. Naar verwachting komt de volgende documentaire in mei op de zender. Waar die over zal gaan is nog niet zeker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel