NS doet aangifte na vernielingen bij station: 'Snap niet waar ze mee bezig zijn'

DRONTEN • Ma 12 februari 2024 | 17:34 • Maandag 12 februari 2024 | 17:34

NS heeft aangifte gedaan nadat er tientallen glasplaten zijn vernield op het station van Dronten. Spoorbeheerder ProRail gaat cameratoezicht installeren. 

"Het is niet fraai hier, 59 ramen zijn er ingeslagen en het is een behoorlijke ravage", omschrijft Jeroen Wienen van ProRail. "Aan camera's hangen een prijskaartje, dus we kijken waar kunnen we ze het beste kunnen inzetten. En dit incident is zo groot, daar willen we echt tegen optreden."

Vanuit de politiek wordt er al langer gevraagd om cameratoezicht bij het station, vanwege vernielingen en fietsendiefstal. Dat gaat nu dus eindelijk gebeuren, volgens Drontenaren geen moment te laat:

Geen camera's, geen poortjes
Reizigers op het station snappen niet waarom iemand zo'n ravage zou aanrichten. "Het is een prima station, als je het kapotte glas negeert", zegt één van hen. Een ander vult haar aan: "Ik geloof dat er misschien wat gekke of boze mensen rondlopen. Er hangen geen camera's en je kan gewoon door de ingang naar binnen lopen om dingen kapot te maken."

Op het station reageren reizigers en ProRail met onbegrip:

Volgens Wienen heeft NS aangifte gedaan van de vernielingen. "En we gaan ons best doen om te helpen met ze te vinden, want dit kan echt niet de bedoeling zijn", zegt hij. "Ik snap echt niet waar je mee bezig bent, als je iets als dit uithaalt."

In een eerdere versie van dit bericht stond dat ProRail aangifte zou hebben gedaan. Dat klopte niet. Het moet NS zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel