Almeerders kunnen tweedehands spullen straks ook afgeven bij vuilstort

ALMERE • Ma 12 februari 2024 | 23:10 • Maandag 12 februari 2024 | 23:10

Bij het recyclingperron in Almere Buiten kunnen vanaf volgende week maandag ook herbruikbare spullen worden ingeleverd. Normaal gesproken moeten Almeerders daarvoor naar de kringloopwinkel, maar om de drempel te verlagen is het straks ook mogelijk om recyclebare spullen in te leveren bij de vuilstort.

Volgens de gemeente worden op de recyclingperrons nog geregeld spullen gebracht die nog goed te gebruiken zijn door anderen.

Vanwege de proef wordt de ingang aangepast. De nieuwe ingang komt dertig meter verderop te liggen. Na binnenkomst kunnen inwoners langs drie verschillende routes. Eén route om kleine spullen af te geven, één route om grote spullen af te geven en een route waarmee het bestaande recyclingperron bereikt kan worden.

Medewerkers denken mee
Bij de ingang staan medewerkers klaar om mee te denken over welke producten hergebruikt kunnen worden en welke niet.

Het gaat om een proef waarbij de gemeente samenwerkt met De Kringloper, Rataplan, Voedselloket Almere en Dierenasiel Almere. Als deze nieuwe manier van inzamelen succesvol blijkt, gaat de gemeente kijken of het concept wordt uitgebreid naar de andere recyclingperrons.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel