Ymere is aanhoudende buurtoverlast in Danswijk zat, wil via rechter van huurster af

ALMERE • Wo 14 februari 2024 | 13:22 • Woensdag 14 februari 2024 | 13:22

Een huurster die al acht jaar zou zorgen voor overlast in de Sambastraat in de Almeerse Danswijk moet het huis uit. Dat wil woningcorporatie Ymere via de rechter met spoed regelen.

De vrouw is zwaar verslaafd aan alcohol en drugs. Dat leidt sinds 2016 tot problemen, betoogde de advocaat van Ymere in de rechtszaal in Almere. Vaak zijn vrienden van haar op bezoek.

Wapens en prostitutie
Naast geluidsoverlast zou ook sprake zijn van wapens, prostitutie, zelfmoordpogingen in de tuin en een vuurwerkbom die afgelopen november ontplofte bij haar huurwoning en veel schade aanrichtte.

Met jaarlijks tientallen meldingen van overlast is de politie in de Sambastraat inmiddels kind aan huis. Dat moet volgens Ymere nu snel afgelopen zijn. Buurtbewoners voelen zich onveilig.

Dealers
De aanwezigheid van de vrouw in de wijk zou dealers en andere slechte vrienden met problemen aantrekken. Meerdere gesprekken over afkicken en de inzet van hulpverleners zouden niks hebben opgeleverd.

De burgemeester schreef in december in een brief aan Ymere dat er echt moet worden ingegrepen. De advocaat van de vrouw erkent de verslaving, maar zijn cliënt zou nu net op het punt staan om een behandeling te volgen om van de drank en drugs af te komen.

Leven beteren
Daarvoor is wel een vaste woon en verblijfplaats nodig. Huisuitzetting zou de behandeling dwarsbomen, aldus haar advocaat. Ook zou ze haar leven willen beteren door de televisie zachter te zetten, na negen uur 's avonds geen vrienden meer te ontvangen en bij trammelant direct de politie te bellen.

De voorzieningenrechter doet op 27 februari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel