Meer leren over hert, eland en wisent in vernieuwd bezoekerscentrum Natuurpark

LELYSTAD • Wo 14 februari 2024 | 18:00 • Woensdag 14 februari 2024 | 18:00

"Binnen kijken om buiten meer te zien." Dat is de slogan van het vernieuwde bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad. Het verhaal van de grote grazers in het natuurgebied werd binnen nog te weinig verteld, vindt boswachter Norbert Kwint van Het Flevo-landschap. Daar is nu verandering in gekomen.

De helft van de ruimte in het bezoekerscentrum staat in het teken van de grote grazers. Een Pater Davidshert, edelhert, eland en een wisent zijn opgezet en zijn letterlijk op een podium gezet.


Trots
Kwint is trots op het eindresultaat. Hij hoopt dat bezoekers veel opsteken van de expositie en leren over de dieren die ze buiten mogelijk kunnen tegenkomen.

Het Flevo-landschap hoopt dat bezoekers op een interactieve manier meer leren over de dieren. Zo kan er geluisterd worden naar het burlen van de herten.

Ook zijn er zogenoemde 'voelkisten' waarin je de bijvoorbeeld de kaak van een edelhert kan voelen. Zo kan je onder andere leren over het graasgedrag van de dieren.

De expositie in het vernieuwde bezoekerscentrum is gratis te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel