Urker opgepakt die drugs dealde bij school, burgemeester waarschuwt ouders

URK • Ma 19 februari 2024 | 12:29 • Maandag 19 februari 2024 | 12:29

Een 28-jarige inwoner van Urk is begin dit jaar aangehouden voor het dealen rondom een school in het dorp. Ook werd bij hem thuis drugs gevonden. Die hoeveelheid was dusdanig dat het om een handelaarshoeveelheid gaat.

De gemeente meldt dat als de man nog een keer de fout in gaat hij een boete moet betalen, een zogenoemde last onder dwangsom. De politie heeft de zaak ook nog in onderzoek. Daar kan voor de Urker ook nog een straf volgen.

De man heeft twee dwangsommen van de gemeente opgelegd gekregen. De voorwaardelijke boetes bedragen 2500 euro voor dealen op straat en 10.000 euro voor de thuis gevonden drugs.

Oproep burgemeester
Het dealen vond op 9 januari plaats. Waarnemend burgemeester van Urk Jan Westmaas doet naar aanleiding van de aanhouding een klemmende oproep aan ouders. "De gemeente investeert volop in haar jongeren en daar past ruimte geven aan drugscriminaliteit absoluut niet bij."

Westmaas vraagt ouders om in gesprek te gaan met hun kinderen en alert te blijven wat hun kinderen doen en in huis halen. "U heeft hierin een belangrijke verantwoordelijkheid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel