Kringloopwinkel en kledingopslag verwoest door uitslaande brand

ALMERE • Di 20 februari 2024 | 21:37 • Dinsdag 20 februari 2024 | 21:37

Een kringloopwinkel en kledingopslag op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten zijn verwoest door een zeer grote brand. De eerste melding over de brand kwam dinsdagavond rond 21.10 uur binnen bij de meldkamer. De brandweer schaalde daarna snel op naar 'zeer grote brand'. Na veertien uur blussen was de de brand onder controle.

Update woensdagochtend 08.30: Het laatste nieuws kun je volgen in dit liveblog

De brandweer zette meerdere brandweerkranen in en met grijpers werd het pand uit elkaar getrokken om verdere verspreiding tegen te gaan.

De rook trok voornamelijk over de Oostvaardersplassen. Om 23.40 werd een NL-Alert verstuurd waarin omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren te sluiten.
J. Brinkman-Dogan
Onder meer brandweermensen uit Almere, Lelystad, Dronten en uit Noordoostpolder waren opgeroepen om de brand te bestrijden. De brandweer had ook twee zogenoemde grootwatertransporten ingeschakeld om vanaf grotere afstand bluswater naar de plek des onheils te krijgen. 

Vanuit de lucht was de omvang van de brand goed te zien:

Een grote vonkenregen in de buurt van de brand:
De rookpluim gezien vanuit de Eilandenbuurt:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel