Verslaafde dakloze steelt paspop en sneakers bij Scapino, acht weken celstraf

ALMERE • Do 22 februari 2024 | 17:23 • Donderdag 22 februari 2024 | 17:23

Een verslaafde, dakloze man uit Almere moet de cel in omdat hij deze week een paspop, sneakers en trainingspak heeft gestolen bij schoenenwinkel Scapino. Dat heeft de politierechter besloten. Het gaat om acht weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk.

'Ik herken u op de beelden. U steelt uit een winkel'. Zo oordeelde de politierechter over de 35-jarige man. De waarde van de diefstal was 200 euro.

Verslaafd
De man is verslaafd. Hij heeft geen woning en veel schulden. Hulpverlening is mislukt. 'Een dakloze een man zonder telefoon kan geen afspraken nakomen', vertelde hij zelf aan de rechter.

Hij ontkende dat hij de paspop had gestolen uit de Almeerse winkel. Hij zou alleen diefstallen plegen bij supermarkten om aan eten te komen. De man heeft een uitgebreid strafblad en er zijn ook nog veel openstaande zaken. Na de diefstal is hij herkend aan zijn pet en zijn jas.

Lagere straf dan eis
Het Openbaar Ministerie vond het een 'brutale diefstal'. De officier eiste 10 weken celstraf geheel onvoorwaardelijk. Zijn advocate gaf aan dat de schoenen op de beelden van de diefstal niet van haar cliënt waren. Hij moest volgens haar worden vrijgesproken.

De rechter moest er even over nadenken. Zij zag toch voldoende bewijs. De rechtbank bepaalde ook dat de dief direct in de cel moet blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel