Steeds meer mensen doen aan skiën, maar niet iedereen gaat op wintersport

ALMERE • Vr 23 februari 2024 | 15:54 • Vrijdag 23 februari 2024 | 15:54

Het is weer de tijd voor wintersport en dat betekent drukte bij de Almeerse indoor skischool Ski-Mere. Veel mensen willen vlak voordat ze op skivakantie gaan nog even oefenen op de rolpiste en boeken een les bij de school van Minke Jorritsma.

"Ja het is druk, maar niet meer zo druk als vorige week", vertelt Minke. "Het is nu voorjaarsvakantie dus de meeste mensen zijn nu aan het skiën. Tot vorige week was het echt een gekkenhuis hier."

Volgens Jorritsma is het belangrijk dat beginnelingen maar ook gevorderden eerst even een bezoekje brengen aan een indoor-ski-school voordat ze op wintersport gaan.

Onder controle
"Je leert hier heel snel controle te hebben tijdens het skiën zoals je snelheid controleren en bochten maken op de momenten dat het moet. Het wordt steeds drukker op wintersport dus mensen moeten wel weten wat ze aan het doen zijn."

Toch gaan niet alle bezoekers van de ski-school automatisch op wintersport. Velen komen wekelijks naar de indoor ski-baan omdat het leuk is. "Ik ben vier jaar geleden begonnen en ik vind het erg leuk om heel technisch met een bepaalde sport bezig te zijn", vertelt een leerling. "Hier in deze hal kan je ondanks slecht weer lekker je sport beoefenen. Ik doe het echt puur voor de hobby."

Jorritsma beaamt dat. "Het wordt steeds meer een sport die mensen doen omdat ze het leuk vinden. Het is een lekkere workout en het kan het hele jaar door."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel