Inwoners Stedenwijk bezorgd om verdwijnen van supermarkt

ALMERE • Ma 26 februari 2024 | 6:45 • Maandag 26 februari 2024 | 6:45

Een groep inwoners van de Almeerse Stedenwijk is bezorgd over de plannen van een vastgoedbeheerder. Het gaat om de Albert Heijn op het ’s Hertogenboschplein. De exploitant wil die verplaatsen naar een locatie aan de Delftstraat, aan de andere kant van de wijk.

Dit is de enige supermarkt in de Stedenwijk. De wijkbewoners hebben het initiatief genomen om het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te zetten.

Het gaat niet alleen om het behoud van de supermarkt, maar ook om de mogelijkheden voor herinrichting van het plein. De inwoners hopen dat de gemeenteraad het ontwerp van het plein erkent en een weloverwogen beslissing maakt.

Het onderwerp wordt tijdens de politieke markt op 7 maart tussen 19.00 en 20.30 uur besproken. Het is de eerste bespreking en daarbij krijgen inwoners, organisaties en andere geïnteresseerden de kans om hun mening te delen tijdens deze vergadering.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel