Kwekerij FlevoFlora houdt eerste verkoopdag voor consumenten

MARKNESSE • Zo 25 februari 2024 | 8:17 • Zondag 25 februari 2024 | 8:17

FlevoFlora uit Marknesse hield zaterdag voor de eerste keer een speciale verkoopdag voor consumenten. Normaal gesproken levert de plantenkwekerij alleen planten aan de vakhandel maar nu dus ook aan bewoners uit de buurt.

"Het idee is ontstaan omdat veel mensen uit het dorp ons vroegen of ze bij ons ook planten kunnen kopen", vertelt Jorn Strijk van FlevoFlora. "We zitten hier tegen het dorp aan en veel mensen komen langs en zijn benieuwd hoe het er hier aan toegaat. Het leek ons daarom een leuk idee om zo'n dag te organiseren."

En dat de verkoopdag een schot in de roos is blijkt uit de vele bezoekers die een plant komen kopen. Het is nu de tijd van Heleborussen, in de winter dé bloeiende tuinplant voor buiten, en die vinden gretig aftrek bij de bezoekers.
"Heel leuk", vertelt een bezoeker. "Ik rijd hier regelmatig langs maar ben hier eigenlijk nog nooit binnen geweest. "

Een andere bezoeker zegt: "Ja heel erg leuk idee. Ik heb even gekeken hoe het aangeplant wordt en hoe het ontwikkeld wordt. En nu ga ik er een paar meenemen."

FlevoFlora is blij verrast door het aantal bezoekers en vindt de verkoopdag voor consumenten voor herhaling vatbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel