Ruzie in cosmetische kliniek: rechter geeft beide eigenaressen deels gelijk

FLEVOLAND • Ma 26 februari 2024 | 19:10 • Maandag 26 februari 2024 | 19:10

De rechter heeft uiteindelijk toch een vonnis moeten vellen in de ruzie tussen twee ondernemers die samen in een cosmetische kliniek in Almere werkten. Even leek het erop dat de twee er toch samen uit zouden komen, maar de verzoeningspoging mislukte.

Er zijn allerlei behandelingen mogelijk bij de Almeerse kliniek, die op papier van de Amersfoortse vrouw is. Van botox en fillers tot laserontharing en allerlei huidverbeterende behandelingen.

Haar voormalige Almeerse vriendin nam binnen de kliniek onder meer de lipomassages en body contour, cellulitis- en fatlossbehandelingen voor haar rekening.

Zij betaalde huur voor haar eigen werkruimte, droeg bij aan de apps waarop de afspraken binnenkwamen en stuurde elke maand een factuur naar de kliniekeigenaresse voor de behandelafspraken die ze via die apps had binnen gekregen en afgehandeld, legde ze de rechter begin deze maand uit. Ze kochten ook samen een nieuw laserapparaat.

En toen ging het mis
Maar eind vorig jaar ging het mis. Er werden over en weer geen facturen meer betaald en de Almeerse werd uit de apps gegooid, waardoor ze niet meer bij haar afspraken en klantgegevens kon komen.

Al haar afspraken werden volgens haar geannuleerd door de Amersfoortse, waardoor ze naar eigen zeggen alleen al in december dertig afspraken misliep ter waarde van in totaal 6.500 euro. In januari kwam daar nog eens 3.500 euro aan gemiste inkomsten bij. En het laserapparaat mocht ze niet meer gebruiken.

Deels gelijk
Zij eiste in de rechtszaal dat het geld dat haar toekomt alsnog wordt uitbetaald en dat ze weer toegang krijgt tot de klantenapps en het laserapparaat. De rechter stelde haar deels in het gelijk. De Amersfoortse had haar oud-compagnon twee maanden de tijd moeten geven om de zakelijke breuk voor te bereiden, vindt hij.

Daarom moet ze nu doorgeven welke behandelingen de Almeerse is misgelopen in december, zodat zij kan berekenen hoeveel schade ze precies heeft geleden voor een eventuele schadeclaim. De rechter vond het nu nog te vroeg om een vergoeding toe te wijzen.

Ze moet wel de 4.250 euro terugkrijgen die ze heeft meebetaald aan het laserapparaat, dat ze opeens niet meer mocht gebruiken van de Amersfoortse. Totdat ze dat geld heeft en een nieuwe kan kopen, mag ze van de rechter het apparaat gewoon gebruiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel